5 غذای برتر ضد پیری | گلندا بریتون ، RHN


بیایید با … شروع کنیم پیری چیست؟

پیری عبارت است از وخامت تدریجی ساختارها و فرایندهای بدن. دانشمندان هنوز در تلاشند تا علل پیری را بشناسند. برخی از نشانگرهای موجود عبارتند از:

پیری سلولی

پیری سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو است که در صورت کمبود آنتی اکسیدان ها ایجاد می شود. این می تواند در بسیاری از بیماری های مزمن از جمله دیابت ، سرطان ، بیماری مزمن کلیه ، بیماری های عصبی (آلزایمر و پارکینسون) و بیماری های قلبی عروقی نقش داشته باشد.


فنوتیپ

پیشرفت سن افراد را می توان با فنوتیپ آنها ، که ترکیبی از ترکیب ژنتیکی و عوامل خارجی مانند رژیم غذایی ، شیوه زندگی و محیط است ، درک کرد.


اپی ژنتیک

مطالعه نحوه رفتارها و محیط شما می تواند باعث تغییراتی شود که بر عملکرد ژن های شما تأثیر می گذارد


تلومرها

اغلب با نوک های پلاستیکی در انتهای بند کفش مقایسه می شود. تلومرها در انتهای کروموزوم ها قرار دارند و برای رفع گره آنها مهم هستند. هر بار که سلول تقسیم می شود ، تلومر کوتاه تر و کوتاه تر می شود. دانشمندان می توانند از طول تلومر برای تعیین سن سلول و تعداد نسخه های دیگر آن استفاده کنند.

نقش رژیم غذایی و شیوه زندگی در پیری و طول عمر

فعالیت منظم ، خواب کافی ، مصرف متوسط ​​الکل و مصرف رژیم غذایی سالم از عوامل سبک زندگی هستند که می توانند خطرات بیماری و مرگ را کاهش دهند.

رژیم غذایی سالم با کاهش التهاب می تواند برخی تغییرات مربوط به سن را بهبود بخشد. غذاهای مرتبط با کاهش التهاب شامل غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 ، چربی های سالم و غذاهای غنی از فیبر مانند غلات کامل ، سبزیجات و میوه ها است.


5 غذای برتر برای طول عمر

1. کوآنزیم Q10

یک ترکیب محلول در چربی در قلب ، کلیه ها ، کبد و لوزالمعده انسان یافت می شود. سطوح CoQ10 را می توان با استرس اکسیداتیو ، بیماریهای میتوکندری ارثی و استفاده از استاتین کاهش داد. کمبود با دیابت نوع 2 ، فیبرومیالژیا ، سرطان ، تخریب عصبی و بیماری های قلبی مرتبط است.

می توان از گوشت های ارگانیک (کبد ، کلیه ، قلب) ، ساردین ، ​​شاه ماهی ، بادام زمینی ، اسفناج و کلم بروکلی تهیه کرد.

2. اسیدهای چرب امگا 3

به افزایش سطح پروتئین های ضد التهابی و کاهش خطر برخی بیماری ها مانند سرطان سینه ، بیماری های قلبی ، فشار خون بالا و پوکی استخوان کمک می کند.

در حالی که غذاهای گیاهی مانند گردو ، کتان ، چیا و دانه های شاهدانه حاوی O3 وجود دارد ، تبدیل به امگا 3 سالم تر در ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا ، ساردین ، ​​شاه ماهی ، ماهی خال مخالی ، آنچوی و روغن جگر ماهی یافت می شود.

3. پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها

راه دیگر برای ترویج پیری سالم ، حمایت از میکروب های موجود در دستگاه گوارش است که میکروبیوتای روده نامیده می شود. مطالعات نشان می دهد که چگونه صدساله ها از کشورهای مختلف جهان دارای باکتری های خاصی هستند که به عملکرد سیستم ایمنی بدن ، شاخص توده بدن ، بهبود عملکرد مغز و هموستاز سالم (تعادل) کمک می کند.

غذاهای تخمیر شده (پروبیوتیک) مانند ماست (بدون شیرینی ، ارگانیک ، پرچرب) ، کفیر ، کلم ترش ، میسو ، ترشی های طبیعی تخمیر شده تنها تعدادی از غذاهایی هستند که حاوی باکتری های مفید برای حمایت از میکروبیوتای روده شما هستند.

تنوع باکتری های روده ای نیز شاخص سلامتی است – بنابراین مطمئن شوید که غذاهای متنوعی می خورید که به تغذیه باکتری های خوب کمک می کند. نوعی کربوهیدرات موجود در غذاهایی مانند تره ، سیر ، پیاز ، مارچوبه ، کنگر فرنگی ، کاسنی ، جو دوسر ، گندم ، نخود و سویا.

4. ویتامین B

سطوح بالای هموسیستئین یک نشانگر پیری در بدن است و با افزایش خطر بیماری های قلبی ، بیماری آلزایمر ، از دست دادن استخوان و شکستگی استخوان ارتباط دارد. بدن برای متابولیسم هموسیستئین از جمله B6 ، B9 و B12 به تغذیه خاصی نیاز دارد.

منابع خوب ویتامین B عبارتند از: جگر ، تخم مرغ ، ماهی تن ، بره ، حبوبات ، برنج قهوه ای ، سبزیجات برگ تیره ، مخمر مغذی ، شیر و ماست.

5. رسوراترول

پلی فنول ها دارای اثرات آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی ، ضد پیری و ضد سرطان هستند.

بیشتر در پوست انگور ، شراب قرمز ، آب انگور ، زغال اخته ، اکسیکوکوس و بادام زمینی یافت می شود.

پایین …

شیوه زندگی و عوامل غذایی ممکن است نقش مهمی در پیری سالم ایفا کنند. گنجاندن این غذاها در رژیم غذایی یا دریافت آنها با مکمل می تواند از برخی از بیماری های مزمن مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر یا تعیین اینکه آیا این غذاها برای برنامه کلی سلامت شما مفید هستند یا خیر ، از تماس با من یا صحبت با پزشک متخصص خود دریغ نکنید.

منابع:

https://www.who.int/mediacentre/news/releases/2015/older-persons-day/fa/

https://nyaspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1196/annals.1332.007

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5991498/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2829866/

https://www.who.int/publications/i/item/924120916X

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5991498/

https://fullscript.com/blog/anti-inflammatory-diethttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27676296/



دیدگاهتان را بنویسید