پرخطر غذاهای دودی پر خطر اصفهانا


غذای دودی ؛ خوشمزه ولی خطرناک

خطر استفاده از 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف سیگار یا 4 روز تنفس هوای آلوده شهر است! در این قسمت از وب سایت دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه اصفهان قصد داریم اطلاعاتی در مورد غذاهای دودی پرخطر به شما ارائه دهیم.

سیگار کشیدن فرآیندی است که طی آن غذا به مدت طولانی پخته ، مزه دار می شود و ذخیره می شود. در این فرایند ، غذا در معرض دود قرار می گیرد (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب است). در سیگار کشیدن داغ ، غذا برای چند ساعت در معرض دود قرار می گیرد تا غذای خام مانند گوشت یا ماهی در این فرآیند کاملاً پخته شود. در سیگار کشیدن سرد ، غذاها به مدت طولانی و گاهی تا چند روز در معرض دود قرار می گیرند تا به مدت طولانی طعم یا طعم خود را حفظ کنند. این روش معمولاً برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر ، سبزیجات و میوه های مختلف نیز دود می شود ، گاهی مواد معطر به سوخت مورد استفاده برای دود غذا اضافه می شود.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان

در چین از مخلوط برنج خام ، شکر و چای برای تهیه چای استفاده می شود. این مواد را در زیر تابه قرار می دهند و سپس گوشت یا غذای دیگری را داخل تابه می ریزند و غذا را به آرامی دود می کنند. در حالی که غذا سیگار می کشد ، عطر مخلوطی از برنج و چای به خود می گیرد.

در اروپا از چوب بلوط به طور سنتی برای دود گوشت و ماهی استفاده می شود ، اما امروزه چوب بلوط اغلب برای دود کردن غذا استفاده می شود.

در آمریکای شمالی ، علاوه بر بلوط و گردو ، از گردو نیز استفاده می شود. البته گاهی از چوب درختان میوه مانند گیلاس یا آلو نیز برای سیگار کشیدن استفاده می شود.

در گذشته ساختمان خاصی در مزارع کشورهای غربی وجود داشت به نام دود خانه. در این بخش انواع گوشت دود می شد و سپس این گوشت ها ذخیره می شدند.

امروزه در روشهای جدید و صنعتی از دود مایع استفاده می شود که از تقطیر ، تصفیه و غلظت دود معمولی بدست می آید و عوارض جانبی کمتری دارد.

خطرات غذاهای دودی پرخطر

فرآیند سیگار کشیدن از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و تجزیه چربی های موجود در محصول را کند می کند ، اما از طرف دیگر ، تاکنون صدها ترکیب سمی در دود شناسایی شده است که به سلامت انسان آسیب می رساند و در برخی موارد سرطان زایی آنها نیز وجود دارد. ثابت شده است

برخی از مواد موجود در دود مشابه ترکیبات سمی موجود در دود سیگار است. این ترکیبات می توانند با تحریک دستگاه گوارش و افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ، مانند سرطان معده و روده ، بر سلامت انسان تأثیر بسزایی بگذارند. جالب است بدانید خطر استفاده از 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف سیگار یا 4 روز تنفس هوای آلوده در شهر است.

سیگار کشیدن در شرایط کنترل نشده باعث ایجاد ترکیبات هیدروکربنی حلقوی مانند آنتراسن می شود که سمی و سرطان زا هستند و وارد محصول دودی می شوند. این مشکل در محصولاتی که به طور سنتی خارج از کنترل سلامت تولید می شوند ، فراوان است.

علاوه بر این ، مونوکسید کربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین خون در محصول ترکیب شده و رنگ خاصی از محصولات دودی را تشکیل می دهد. مونوکسید کربن میزان میکروب های هوازی را در محصول نهایی کاهش می دهد و اکسیژن رسانی چربی ها را کند می کند. از طرف دیگر ، مونوکسید کربن با تحریک میکروب های سازنده هیستامین ، میزان هیستامین موجود در محصول را افزایش می دهد و می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا آلرژیک در مصرف کننده شود.


بیشتر بدانید: آسیب قندها را بررسی کنید


فرآیند سیگار کشیدن ترکیبات پراکسید روی سطح محصولات گوشتی ایجاد می کند که به نوبه خود خطر سرطان این محصول را افزایش می دهد. سیگار کشیدن گوشت و ماهی نیز احتمال فعالیت لیستریا مونوسیتوژنز را در محصول افزایش می دهد. این باکتری یکی از عوامل مسمومیت غذایی است و می تواند علائم شدیدی را در نوزادان ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر ایجاد کند.

علاوه بر خطرات ذکر شده در بسیاری از موارد ، مواد اولیه گوشت برای سیگار کشیدن استفاده می شود. حاوی آلاینده ها و ترکیبات اولیه ناشی از فساد مواد غذایی است. با توجه به این واقعیت که در فرایند سیگار کشیدن ، طعم غذا تغییر می کند ، تشخیص فساد اولیه غذا دشوار است. و این عملکرد اساس سود و غذا را فراهم می کند.

در میان محصولات دودی ، سوسیس و فرآورده های گوشتی سوسیس به دلیل مصرف نادرست اقشار جامعه بیشترین تهدید را برای سلامت مصرف کنندگان به همراه دارد. مسلم است که چنین محصولاتی حاوی نیترات بیشتری (که به احتمال زیاد در بدن به نیتروزامین تبدیل می شود) بیشتر از سوسیس های معمولی است. مصرف چنین محصولاتی خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهد. سرطان معده در اروپای شرقی و ایسلند بسیار رایج است ، جایی که چنین محصولاتی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات نشان داده است که خطر انواع بیماری ها با مصرف محصولات دودی برابر با خطر بیماری هایی است که در اثر مصرف زیاد چربی های اشباع ایجاد می شود.

پرخطر غذاهای دودی پر خطر اصفهانا

توصیه ها

1- اگر دوست دارید از گوشت های دودی یا نمک شور استفاده کنید ، فقط گاهی اوقات و به مقدار کم از آنها استفاده کنید. زیرا این محصولات به تدریج مضراتی برای بدن دارند. تا حد امکان همزمان یا به مدت طولانی از مصرف آنها خودداری کنید.

2 – هنگام سیگار کشیدن محصولات مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و کالباس ، مقدار زیادی نمک استفاده می شود. بنابراین ، مصرف این محصولات برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به سردردهای میگرنی نیز باید از خوردن گوشت دودی خودداری کنند. از آنجا که این غذاها حاوی تیرامین هستند ، می توانند این سردردها را تشدید کنند.


دکتر رضا اطمینانانی

پرستار اصفهانا


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

معایب رژیم بدون کربن

چربی مناسب برای سالم ماندن

محصولات تراریخته و تغذیه ای

آسیب مواد قندی را بررسی کنید



دیدگاهتان را بنویسید