تقریبا دو سال از زمانی که سازمان بهداشت جهانی در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ بیماری کووید-۱۹ را یک بیماری همه گیر اعلام کرد می گذرد. در سراسر جهان از جمله مردم هند واکسن های تقویت کننده را مصرف می کنند اما به گفته متخصص بیماری های عفونی، دکتر دکتر. گیلی رگو-یوچای از مرکز پزشکی شبا در تل هاشومر، اسرائیل، حتی پنجمین دوز بعد از نوبت چهارم نیز در درازمدت مانع از ابتلا به ویروس کرونا نمیشود.
مردم به دوز چهارم واکسن کووید-۱۹ نیاز دارند
یک مطالعه منتشر شده در اسرائیل نشان می دهد که دوز چهارم از همان واکسن یعنی Pfizer-BioNTech یا Moderna در مقایسه با سه واکسن قبلی، محافظت بسیار کمی را اضافه می کند. پس از مصرف سومین دوز تقویت کننده، آنتی بادی ها به سرعت افزایش می یابد، اما پس از یک ماه، آنتی بادی ها شروع به کاهش می کنند و سه ماه بعد به حدود ۵۰ درصد کاهش می یابند. Regev-Yochay نتیجه گرفت که دوز تقویت کننده ایمنی را تقویت نمی کند، بلکه فقط محافظت از دست رفته را بازیابی می کند.

گزارش هفتگی موربیدیتی و مرگ و میر مطالعهای را منتشر کرد که نشان میدهد سه دوز واکسن حدود ۹۰ درصد در برابر بستری شدن با ویروس اومیکرون در بیمارستان تا دو ماه آخرین دوز محاسبه شده محافظت میکنند و این محافظت پس از چهار ماه از آخرین دوز به ۸۰ درصد کاهش مییابد.
این محافظت کوچک برای افراد سالم زیر ۶۵ سال تغییر قابل توجهی ایجاد نمی کند، اما این دوز تقویت کننده محافظت را برای افراد بالای ۶۵ سال که در معرض خطر بالاتر بستری شدن در بیمارستان هستند، گسترش می دهد، زیرا آنها بیشتر در معرض بیماری های همراه هستند.
Omicron مفهوم دوزهای تقویت کننده را تغییر داده است زیرا تقویت کننده ها برای افزایش آنتی بادی های خنثی کننده استفاده می شدند، اما پس از اینکه تقویت کننده های omicron نتوانستند برای مدت طولانی از عفونت جلوگیری کنند. مقامات برای تصمیم گیری به داده های واقعی در مورد واکسن و دوزهای تقویت کننده نیاز دارند.
در اسرائیل دادههای جمعآوریشده از ژوئن تا نوامبر ۲۰۲۱، زمانی که واریانت دلتا غالب بود، نشان داد که ایمنی بهدستآمده از یک سوم (تقویتکننده mRNA) در یک ماه تنها به همان میزان کاهش یافته است که پس از مصرف دو دوز کاهش یافته است. در بریتانیا دادههای جمعآوریشده در طول نوع omicron نیز نشان میدهد مصونیت از دوز تقویت کننده در مورد omicron با نرخ سریعتر در مقایسه با میزان در نسخه دلتا کاهش می یابد.
یک ایمونولوژیست در دانشگاه ییل، آکیکو ایوازاکی می گوید که دانشمندان هیچ اطلاعاتی در مورد نیاز به تزریق اضافی برای افراد پس از دوز چهارم ندارند، زیرا کاملاً به میزان کاهش ایمنی بستگی دارد. سازمان غذا و دارو نیز منتظر است تا واکسن تقویتی را به هر کسی توصیه کند، زیرا هیچ اطلاعاتی برای محاسبه ندارد.
مدیر مرکز ارزیابی بیولوژیک سازمان غذا و دارو، دکتر. پیتر مارکز میگوید که دادههای بیشتر در مورد اثربخشی و ایمنی واکسن کووید-۱۹ و دوز تقویتکننده به تعیین نیاز به دوزهای تقویتکننده اضافی کمک میکند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده همچنین باید داده ها را برای دوز تقویت کننده توصیه شده ارجاع دهد، اما دوز چهارم را به افرادی که دارای نقص ایمنی هستند توصیه می کند. مطالعه بر روی اثربخشی و ایمنی واکسن ویروس کرونا omicron نیز توسط Pfizer و سایر شرکتهای اختصاصی واکسن انجام میشود.
اولاً، اسرائیل در ماه دسامبر اعلام کرد که اگر چهار ماه پس از سومین نوبت مصرف شده باشد، کارمندان پزشکی و افراد با سیستم ایمنی ضعیف را برای نوبت چهارم استفاده خواهد کرد. آژانس بهداشت عمومی سوئد دوز تقویت کننده را برای افراد بالای ۸۰ سال در این کشور توصیه می کند. وزارت بهداشت و مراقبت اجتماعی بریتانیا نیز دوز تقویت کننده را برای بزرگسالان بالای ۷۵ سال اعلام کرد و بسیاری از کشورهای دیگر ممکن است پس از مدتی همین موضوع را اعلام کنند.
به گفته Marm Kilpatrick، دانشگاه کالیفرنیا سانتا کروز، راهحل بهتر برای این تقویتکنندههای بیپایان میتواند ساخت واکسنی جدید باشد که اثر طولانی و پایداری داشته باشد و امکان محافظت در برابر سویههای موجود و نوظهور را فراهم کند.
واکسنی که تمام سویهها و سایر ویروسهای مرتبط را پوشش میدهد، دشوار است، زیرا عدم قطعیت قابل توجهی در برخورد با تکامل ویروس وجود دارد. متخصص بیماریهای عفونی پیتر مکلنتاایر در دانشگاه اوتاگو، نیوزیلند، اولویتها را باید به افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف با دادن دوزهای تقویتکننده برای دور نگهداشتن آنها از بیمارستانها تا زمانی که واکسن توسعهیافته جدیدی دریافت کنیم، داده شود.
مربوط

رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر