ماهی پلو با سبزی با سر طلایی و طعمی عجیب


سبزی پلو ماهی شب عید از غذاهای مورد علاقه این شب است که اگر طبق اصول و نکات پخته شود طعم بسیار خوبی خواهد داشت.

به گزارش صبحگاهی سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای پرطرفدار و مهم ما ایرانی هاست و مانند مرغ و پلو غذای مناسبی است که در طول تاریخ از آن استفاده می شده است و این روزها و شب ها بیشتر از ماهی استفاده می کنند. پلو برای نوروز.

مواد لازم سبزی پلو با ماهی

۱ ماهی

۲ فنجان برنج

سبزیجات (تره، گشنیز، جعفری، شوید) ۱ فنجان یا ۸۰ گرم

۱ عدد پیاز بزرگ

۱ عدد لیموی تازه

کره ۵۰ گرم

زعفران ۳ قاشق غذاخوری

۴ حبه سیر

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

پودر سیر ۱ قاشق چایخوری

نمک به میزان لازم

فلفل سیاه به میزان لازم

پودر گشنیز ۱ قاشق چایخوری

۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

۳ قاشق غذاخوری آرد

طرز تهیه سبزی پلو مجلسی و ماهی مخصوص:

برای تهیه سبزی پلو ماهی ابتدا باید برنج را در ۱/۵ قاشق غذاخوری نمک خیس کنید و اجازه دهید برنج حدود ۳ ساعت خیس بخورد.

ابتدا ماهی را به سه قسمت تقسیم کرده و بشویید و بگذارید خشک شود. سپس ماهی خشک و تمیز را در ظرف مناسبی برای خیساندن بریزید.

کدوها را پوست گرفته و رنده کنید و ریز خرد کنید.

آب پیاز رنده شده را با صافی بگیرید و آب پیاز را به ماهی اضافه کنید.

آب لیموی تازه را بگیرید و سپس به ماهی اضافه کنید.

ادویه های حاوی (نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، زردچوبه، پودر گشنیز) را به مواد پیاز اضافه کنید.

زعفران غلیظ شده را به مواد ماهی اضافه کنید.

دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را به ماریناد ماهی اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید و روی ماهی هم بزنید تا مواد کاملا جذب ماهی شوند.

روی ماهی را سلفون بپوشانید و حدود یک ساعت در یخچال بگذارید و استراحت دهید تا ماهی خوب مواد را به خود بگیرد.

حالا به سراغ تهیه پلو پلو با سبزی بروید، ابتدا در قابلمه ای مناسب به اندازه مواد آب بریزید و بگذارید آب بجوشد.

بعد از به جوش آمدن آب، آب برنج خیس شده را بردارید و برنج را در آب جوش بریزید.

حالا سبزی و سبزی پلو که شامل (شوید، موسیر، گشنیز و جعفری) است را جدا کرده و ریز خرد کنید. مقدار شوید کمی بیشتر از سایر سبزیجات است، می توانید ۱ قاشق غذاخوری شنبلیله را نیز به این سبزی اضافه کنید.

۴-۵ حبه سیر را رنده کرده و به سبزیجات اضافه کنید.

بعد از گذاشتن کمی برنج در قابلمه آب در حال جوش، سبزی و سیر را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا این مواد با هم ترکیب شوند سپس اجازه دهید برنج بپزد.

بعد از حدود ۱۵ دقیقه برنج را آبکش کنید.

برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید. می توانید مقدار کمی زعفران تهیه کنید و روی برنج بریزید که باعث خوش رنگ شدن برنج و طعم بهتری به برنج می شود.

کناره های برنج را به وسط برنج بیاورید و با کمک ته قاشق چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.

نصف پیمانه آب پر کنید و روی دو طرف برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج تبخیر شود و تخمیر شود.

کره را برش بزنید و روی برنج بگذارید سپس برنج را ۴۰ دقیقه بپزید.

سه قاشق غذاخوری آرد را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری (نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه) به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

ماهی را از یخچال در آرد بغلتانید و آرد اضافی را تکان دهید.

در ماهیتابه ای مناسب ماهی ترشی شده را در روغن مناسب سرخ کنید.

این غذای خوشمزه را می توانید با کلم قرمز و سالاد سرو کنید.