راهنمای خرید لبنیات | قسمت دوم


راهنمای خرید لبنیات

این مقاله از وب سایت دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه در اصفهان ، در ادامه قسمت قبل (راهنمای کامل خرید محصولات لبنی | قسمت 1) است. ما هزینه محصولات لبنی را پرداخت می کنیم تا تا انتها با ما بمانند.

جدول ارزش غذایی:

مطابق قوانین کشور ما ، جدول ارزش غذایی روی برچسب بسته بندی اختیاری است. با این حال تولید کنندگان با وارد کردن این جدول اطلاعات بیشتری به مصرف کننده می دهند. نکته قابل توجه مفید بودن این آرایه است. متأسفانه معلوم می شود که تولیدکنندگان عوامل ناچیزی را که به نفع شما نیستند در این جدول قرار داده اند. به عنوان مثال ، درصد ماده خشک یک عامل تغذیه ای نیست ، اما استانداردهای تغذیه ای میزان ماده خشک یا رطوبت را به عنوان یک عامل کیفی برای جلوگیری از هرگونه تقلب مشخص می کند و تولیدکنندگان نمی توانند محصولاتی با ماده خشک کمتر از استاندارد تولید کنند. و درج آن در این جدول بی فایده است. همچنین برخی تولیدکنندگان مقدار نمک را به جای سدیم که باید اصلاح شود ، ذکر می کنند. گاهی جدول به زبان انگلیسی درج می شود که ممکن است برای همه در دسترس نباشد. در هر صورت ، وارد کردن جدول ارزش غذایی می تواند راهنمای شما برای انتخاب محصول مناسب با ارزش غذایی باشد.

بسته بندی:

بسته بندی نقش مهمی در جذب مشتری و فروشندگان دارد. بسته بندی باید از غذا در برابر عوامل خارجی محافظت کرده و از نفوذ رطوبت ، گاز و عوامل خارجی جلوگیری کند. اطلاعات روی بسته مهم و گاهی ضروری است. تاریخ تولید و انقضا ، شرایط نگهداری و گاهی توصیه های مصرف کننده روی بسته بندی نکات مهمی است که مصرف کننده باید به آن توجه کند. هنگامی که تولید کننده جدول ارزش غذایی را وارد می کند که راهنمای مصرف کننده برای نظارت بر رژیم غذایی است. شکل بسته بندی و سهولت استفاده از آن عامل مهمی در خرید محصول است. هنگام خرید محصول ، مطمئن شوید که اندازه بسته بندی و حجم یا وزن محصول متناسب با نیاز شما باشد ، زیرا محصولات لبنی دارای تاریخ انقضای محدودی هستند و ممکن است قبل از مصرف منقضی شوند.

راهنمای خرید شیر |  پرستار اصفهانا

کیفیت:

کیفیت میزان برآورده شدن الزامات با توجه به ویژگی های خاص محصول است. الزامات و مقررات مشتری الزامات را مشخص می کند. به همین دلیل است که غذا باید دارای ویژگی ها و ویژگی هایی باشد که یک محصول باید داشته باشد. کلیه محصولات تولید شده باید دارای استاندارد ملی ایران باشد. این توسط موسسه استاندارد و وزارت بهداشت کنترل می شود. محصولات لبنی موجود در بازار پاستوریزه یا استریل می شوند. این محصولات معمولاً حاوی باکتری های بیماری زای مضر نیستند. با این حال ، عملکرد صحیح تجهیزات تولید ، بسته بندی ، ذخیره ، حمل و تحویل به مشتری بر کیفیت شیمیایی و میکروبی آن تأثیر می گذارد.

محصولاتی که در معرض نور مستقیم خورشید هستند ویتامین ها و مواد مغذی خود را از دست می دهند و چربی آنها آسیب می بیند. بسته بندی محصول باید سالم و عاری از پارگی و آسیب باشد. دمای یخچال در انبارها باید طبق توصیه سازنده باشد. می توانید صحت این مورد را از صفحه یخچال که دما را نشان می دهد ، بررسی کنید. برخی از کارخانه ها از اصطلاح HACCP در بسته ها استفاده می کنند. این عبارت به معنای تضمین سلامت و ایمنی غذاها از مواد اولیه یا مزرعه و دام تا میز ناهار خوری است. در ایران برخی کارخانه ها این گواهی را برای برخی از این مراحل دریافت کرده اند ، بنابراین سلامت محصول تنها در مراحل خاصی مانند مواد اولیه یا اره زنجیری تضمین می شود.

بنابراین شایسته است اطلاعات لازم را با توضیحات بیشتر در اختیار مصرف کننده قرار دهید و از گمراه شدن مصرف کننده جلوگیری کنید.


دکتر رضا اطمینانانی

پرستار اصفهانا


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

حساسیت غذایی

غذاهای مفید و مضر برای حساسیت غذایی

مصرف هندوانه و چاقی

مصرف زیاد گوشت قرمز ممنوع است

راهکارهای کنترل گرسنگی



دیدگاهتان را بنویسید