“دمپختک”، غذای اصیل با طعم عالی


دیمبختک یا دم باقالی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که عطر و بوی جنگلی آن شما را به دوران قدیم می برد.

به گزارش صبح، دیمبختک یکی از سنتی ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که با مواد خاصی از برنج تهیه می شود و بسیاری از ایرانیان دیمبختک را به اشکال مختلف (مانند کشک، کاسه سیب زمینی، کاسه نمرو) درست می کنند.

مواد لازم برای بخارپز:

برنج ۴۰۰ گرم

دو وعده لوبیا زرد

۱ عدد پیاز بزرگ

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

کره و روغن به میزان دلخواه

نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورش لوبیا:

برای تهیه سوپ ابتدا باید برنج را بشویید و حدود نیم ساعت در آب خیس کنید. لوبیا خشک را در آب خیس کنید.

ابتدا پیازها را پوست گرفته و بشویید سپس در ظرف مناسبی به اندازه مواد خوب خرد کنید و در کمی روغن و کره تفت دهید.

ادویه ها (زردچوبه، فلفل و نمک) را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

لوبیاهای خیس شده را آبکش کنید.

لوبیاهای آبکش شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید.

لوبیاهای اضافه شده به پیاز را خوب مخلوط کرده و تفت دهید تا رنگ زردچوبه همه مواد را کاملا بپوشاند. اگر مقدار روغن کم بود آن را اضافه کنید.

۳ فنجان آب به مخلوط لوبیا اضافه کنید و هم بزنید.

به برنج پخته شده چند عدد حبوبات پخته شده اضافه کنید و مقداری کره در قابلمه بریزید و بگذارید برنج بجوشد و آب داخل قابلمه خشک شود و برنج را تخمیر کنید.

بعد از تخمیر برنج را خاموش کنید.

برنج را در ظرف مناسبی بریزید، اگر می خواهید خورش لوبیا خوشمزه را با تخم مرغ میل کنید، تخم مرغ را بشکنید و تفت دهید، سپس روی خورش باقالی قرار دهید.