تغذیه و پیری متخصص تغذیه متخصص تغذیه و رژیم درمانی بالینی


همه چیز در مورد تغذیه و پیری است

تغذیه و پیری یکی از مسائل تغذیه این است که به آن پرداخته می شود. با افزایش سن ، تغییرات فیزیولوژیکی به آرامی در تمام سیستم های بدن رخ می دهد. این تغییرات تحت تأثیر عوامل زیادی مانند وقایع زندگی ، بیماری ها ، ویژگی های ژنتیکی و عوامل اجتماعی و اقتصادی است. (پرستار تهران)

از جمله این تغییرات می توان به تغییرات در حس چشایی ، بینایی ، بویایی و غیره اشاره کرد که هر یک از آنها ممکن است به نحوی بر مصرف غذای افراد مسن تأثیر بگذارد. بارزترین این تغییرات در حس چشایی و بویایی است که باعث کاهش میل به مصرف غذاها یا افزایش استفاده از موادی مانند نمک ، شکر و چربی می شود.

از دست دادن دندان یکی دیگر از رویدادهایی است که می تواند جویدن غذا را با مشکل مواجه کرده و مصرف مناسب غذا را کاهش دهد.

تغذیه و پیری

تغذیه در سالمندان

برای بسیاری از نسل های قبلی ما ، پرخوری نشانه سلامتی است. بنابراین وقتی یکی از اعضای بزرگتر خانواده ، مانند پدربزرگ ، وزن کم می کند و دیگر تمایلی شدید به غذا ندارد ، چه باید کرد؟ در این مورد شما باید معیارهای خاصی را رعایت کنید تا از سوء تغذیه و عواقب آن جلوگیری کنید.

وقتی کودکی به مادربزرگتان سر می زد ، او به خاطر تهیه غذاهای فوق العاده برای مهمانان شهرت داشت. با مهارت آشپزی معروف مادربزرگ ، شما با یک کباب آبدار ، شیرینی های خانگی ، یک پای سیب خوشمزه و یک کیک شکلاتی منحصر به فرد پذیرایی می شد. اما اکنون که به سن خاصی رسیده است ، به نظر می رسد دیدگاه او در مورد غذا در حال تغییر است. کسی که دو بار در روز غذا می خورد ، به اندازه یک گنجشک می خورد. چی شد؟

متأسفانه این امر غیر معمول نیست که افراد مسن بالای 70 سال به اندازه کافی غذا نخورند و بنابراین نیازهای تغذیه ای آنها برآورده نمی شود. در حقیقت ، با افزایش سن ، متابولیسم بدن ما کند می شود. این بدان معناست که بدن انرژی کمتری برای انجام فعالیت های مختلف مصرف می کند. بنابراین ، طبیعی است که اشتهای افراد کاهش یابد. همچنین زودتر از هر وعده غذایی معمولی احساس سیری می کنند. در بسیاری از موارد ، نیازی به نگرانی نیست. مگر در مواردی که کاهش اشتها در ظاهر طبیعی باعث سوء تغذیه شود.

نکات تغذیه ای و پیری

استفاده از انواع غذاها ، مانند آب لیمو ، فلفل و ادویه های گیاهی ، می تواند علاقه فرد را به غذاها کمی افزایش دهد. تغییرات کلی در دستگاه گوارش ، مانند کاهش کلی در میزان عملکرد و تغییرات ترشحات آن نیز مستقیم ترین تأثیرات را بر تغذیه انسان دارد. مصرف صحیح آب و فیبر غذایی می تواند در تنظیم صحیح عملکرد دستگاه گوارش مثر باشد.

برخی تغییرات نیز به طور غیر مستقیم بر وضعیت تغذیه فرد تأثیر می گذارد. با افزایش سن ، توده عضلانی کاهش می یابد و توده چربی افزایش می یابد. از سوی دیگر ، توانایی بدن برای سنتز پروتئین ها کاهش می یابد. این تغییرات می تواند بر عملکردهای ضروری بدن تأثیر بگذارد. اما یکی از مهمترین اثرات کاهش توده عضلانی ، کاهش متابولیسم اساسی بدن و حساسیت فرد به افزایش وزن است که با کنترل مصرف غذا و افزایش فعالیت بدنی می توان تا حدی با آن مقابله کرد.

با افزایش سن ، توده استخوانی از بین می رود و فرد مستعد بیماری هایی مانند پوکی استخوان ، شکستگی استخوان و ناتوانی های شدید می شود. ورزش های مقاومتی و مصرف مناسب کلسیم راه هایی برای مقابله با پیشرفت بیماری است. بیماریهای دیگر مانند بیماری های تصلب شرایین ، فشار خون بالا ، دیابت و استفاده از داروهای مختلف مرتبط با این بیماریها نیز بر رژیم غذایی و وضعیت تغذیه فرد تأثیر می گذارد.

بسیاری از داروها بر اشتهای فرد تأثیر می گذارد. برخی دیگر مانع جذب و استفاده از مواد مغذی در بدن می شوند و در دراز مدت باعث برخی کمبودهای تغذیه ای می شوند.

نیازهای تغذیه ای و پیری خاص

یکی از نکات مهم در مورد تغذیه افراد مسن این است که نیازهای انرژی آنها کاهش می یابد ، اما نیاز به غذاهایی مانند ویتامین ها همچنان بالاست. بنابراین ، افراد مسن باید از غذاهایی استفاده کنند که دارای چگالی بالای مواد مغذی در مقایسه با انرژی خود هستند. به عنوان مثال ، شیر کم چرب حاوی غذاهای مشابه انواع دیگر شیر است ، اما به دلیل محتوای کم چربی ، انرژی کمتری دارد.

به دلیل کاهش جذب پروتئین ها و سنتز کمتر آنها در بدن ، افراد مسن به انواع پروتئین های با کیفیت بالا مانند تخم مرغ ، چربی و حبوبات نیاز دارند. به طور کلی کاهش چربی در رژیم غذایی افراد مسن منطقی ترین راه برای کاهش مصرف انرژی است و اغلب برای افرادی که از بیماری های مزمن رنج می برند ضروری است.

با توجه به اینکه حدود 60 درصد از انرژی مورد نیاز باید توسط کربوهیدرات تامین شود ، استفاده از کمپلکس ها به عنوان غلات کامل توصیه می شود. این گروه از مواد غذایی به کنترل بهتر قند خون کمک می کند و همچنین مصرف فیبر غذایی را افزایش می دهد. فیبر علاوه بر کمک به عملکرد مناسب سیستم گوارش ، فواید سلامتی دیگری نیز دارد.

کمبود ویتامین در بسیاری از افراد مسن مشهود نیست. اما استرس هر بیماری می تواند منجر به از دست دادن ذخایر و کمبود شود. بدن می تواند ویتامین های محلول در چربی را ذخیره کند و معمولاً افراد مسن در خطر کمبود این ویتامین ها نیستند. با این حال ، اگر این افراد به اندازه کافی در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند ، باید از محصولات غنی شده با ویتامین D استفاده کنند.

تغذیه و پیری

نیازهای مداوم تغذیه ای و پیری

برای دریافت آهن کافی ، توصیه می شود از میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین C به همراه غذاهای غنی از آن استفاده کنید. روی یکی از غذاهایی است که در بهبود زخم ها و افزایش اشتها مثر است. منابع شامل گوشت ، تخم مرغ و غذاهای دریایی است. این غذا به همراه ویتامین جه، و مواد شیمیایی گیاهی لوتئین ، زآگزانتین و بتاکاروتن ممکن است در جلوگیری یا مهار اختلال بینایی AMD یا دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن م beثر باشند.

بهترین راه برای دریافت این غذاها این است که روزانه 5 واحد میوه و سبزیجات مصرف کنید ، به ویژه آنهایی که دارای برگهای سبز تیره ، نارنجی و زرد هستند. غذاهایی مانند کلم ، کلم بروکلی ، اسفناج ، نخود فرنگی ، پرتقال و خربزه. ویتامین هنقش بالقوه ای در پیشگیری از آلزایمر دارد.

نتایج مطالعات این تأثیر ویتامین ها را نشان داده است هبا مصرف منابع غذایی غنی مانند روغن های گیاهی ، مغزها و غیره مشاهده می شود و مصرف آن به عنوان مکمل عمل نمی کند. کمبود ویتامین B12این بیماری با از دست دادن حافظه و سایر اختلالات مانند انواع خاصی از کم خونی ارتباط دارد. به دلیل کاهش جذب این ماده در سنین بالا ، مصرف منابع غنی آن مانند گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ و غیره ضروری است.

نیازهای مداوم تغذیه ای و پیری

علاوه بر همه غذاهای ذکر شده ، آب یکی از مهمترین آنهاست و دارای بسیاری از عملکردهای ضروری مانند کاهش استرس و آرامش کلیه است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به کاهش احساس تشنگی با افزایش سن ، افراد باید به طور مرتب از انواع مختلف مایعات مانند آب ، شیر ، آب میوه و غیره استفاده کنند تا بدن آنها در حالت هیدراته قرار گیرد.

افراد در هر سنی برای سالم ماندن به مواد مغذی زیادی احتیاج دارند که با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا می کند. از سوی دیگر ، مانند همه گروه های سنی ، لذت بردن طیف گسترده ای از غذاها برای سالمندان بسیار مهم است. از آنجا که هیچ ماده غذایی یا مکمل دارای تمام مواد مغذی نیست ، غذاهای مختلفی برای دریافت این غذای جامع مورد نیاز است.

توصیه هایی برای دستیابی به این هدف وجود دارد. به عنوان مثال ، یک وعده غذایی خوب باید حداقل دارای سه غذای مختلف باشد. یا توصیه می شود از غذاهایی با بافت متفاوت مانند نان های سبوس دار ، لوبیا پخته و مصرف حداقل 5 واحد میوه و سبزیجات استفاده کنید.

سوء تغذیه: علل و خطرات

اغلب عوامل مختلفی در سوء تغذیه در افراد مسن دخیل هستند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • بیماری یا مشکل جسمی (مانند سرطان ، عفونت و مشکلات گوارشی)
  • بیماریهای روانی (مانند افسردگی و اضطراب)
  • بیماریهای عصبی (مانند آلزایمر ، پارکینسون ، زوال عقل)
  • انزوا
  • وابستگی
  • مشکلات خانوادگی یا بین فردی
  • مشکلات دهانی (پروتز نامناسب یا لثه)
  • درمان و داروهای خاص
  • عمل جراحي

تغذیه و پیری

سوء تغذیه می تواند پیامدهای جدی برای سلامتی و رفاه انسان داشته باشد. این پیامدها می تواند شامل از دست دادن عضلات ، خستگی ، افزایش خطر سقوط ، مستعد شدن به عفونت ، بدتر شدن بیماری های مزمن و موارد دیگر باشد. همچنین در کاهش کیفیت زندگی و حتی بدتر ، کاهش امید به زندگی نقش دارد. بنابراین درک علل و یافتن راه هایی برای جبران این وضعیت ضروری است.

غذاهای ضروری برای افراد مسن

در هر سنی ، ما باید غذای کافی برای تأمین نیازهای تغذیه ای خود بخوریم. ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ها و کربوهیدرات ها نقش خود را ایفا می کنند زیرا همه آنها برای عملکرد مناسب بدن انسان ضروری هستند.

با این حال ، برخی از غذاها در دوران سالمندی نیاز به نظارت ویژه دارند. زیرا اکثر سالمندان به اندازه کافی از آنها استفاده نمی کنند. این غذاها برای حفظ سلامت سالمندان ضروری هستند. در اینجا برخی از مهمترین غذاها آمده است:

پروتئین

پروتئین یکی از اجزای اصلی بدن انسان است. چندین نقش مهم در بدن ایفا می کند و در حفظ توده عضلانی برجسته است. تخمین زده می شود که 30 تا 50 درصد از سالمندان در خانه های سالمندان یا موسسات مشابه از کمبود پروتئین رنج می برند. لیستی از غذاهای غنی از پروتئین شامل موارد زیر است:

  1. گوشت و ماهی
  2. تخم مرغ
  3. کارخانه لبنیات
  4. لوبیا
  5. آجیل و دانه ها

افراد بالای 70 سال باید حداقل 0.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن (0.8 گرم / کیلوگرم در روز) بخورند.

کلسیم و ویتامین D

کلسیم و ویتامین D مواد مغذی ضروری برای استخوان ها هستند. آنها از پوکی استخوان جلوگیری می کنند ، که باعث شکنندگی استخوان ها می شود و خطر سقوط غیر عمدی را افزایش می دهد. کلسیم و ویتامین D در بسیاری از غذاها از جمله محصولات لبنی یافت می شود. بسیاری از مردم روزانه کلسیم و ویتامین D کافی دریافت نمی کنند. مقامات بهداشت عمومی دریافت روزانه 1200 میلی گرم کلسیم و 800 تا 2000 IU ویتامین D را برای افراد 50 سال به بالا توصیه می کنند. از پزشک خود بخواهید به شما در رسیدن به این اهداف کمک کند. پزشک اغلب مصرف مکمل ها را توصیه می کند.

فیبر

اکثر سالمندان فیبر کافی را هر روز مصرف نمی کنند. فیبر سرشار از فواید سلامتی است. این ماده از یبوست جلوگیری می کند ، سلامت روده را حفظ کرده و کلسترول را کاهش می دهد. بسیاری از غذاها ، مانند نان و غلات سبوس دار ، سبزیجات ، میوه ها و حبوبات ، حاوی فیبر هستند. مردان بالای 70 سال باید 30 گرم فیبر در روز مصرف کنند ، در حالی که زنان به 21 گرم فیبر در روز احتیاج دارند. در صورت لزوم ، پزشک ممکن است مکمل فیبر روزانه را توصیه کند.

تغذیه و پیری

راهنمای تغذیه برای سالمندان

ترجیحات غذایی

برای اطمینان از سلامتی ، همه باید با متخصص تغذیه مشورت کنند. پزشک شما سال ها بهترین مرجع برای رفتارهای تغذیه سالم بوده و مقدار و انواع غذاهای توصیه شده را ارائه می دهد. پیروی از توصیه های پزشک به شما در برآوردن نیازهای شما به ویتامین ها ، مواد معدنی و سایر غذاها کمک می کند و همچنین خطر برخی مشکلات سلامتی را کاهش می دهد.

توصیه هایی برای تحریک اشتها

در اینجا نکاتی وجود دارد که افراد مسن می توانند برای تامین نیازهای تغذیه ای روزانه خود رعایت کنند:

  1. هر روز انرژی کافی دریافت کنید. رژیم غذایی سالمندان باید حداقل 1500 کالری برای زنان و 2000 کالری برای مردان تامین کند.
  2. اگر از میوه و سبزیجات کافی استفاده نمی کنید ، حتما مکمل های ویتامین و مواد معدنی را در نظر بگیرید.
  3. اگر احساس گرسنگی نمی کنید ، رژیم خود را با افزودن غذاهای جایگزین جایگزین کنید. غذاهای مختلفی برای انتخاب وجود دارد ، مانند پودینگ و نوشیدنی های مغذی. برای انتخاب گزینه مناسب از پزشک خود کمک بگیرید.
  4. برای مشاوره شخصی با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

در پایان

زیرا تغذیه مناسب اساس سلامت است؛ مهم است که آن را در تمام مراحل زندگی نگه دارید. برای افراد مسن ، رژیم غذایی نامناسب می تواند پیامدهای زیادی داشته باشد. عزیز خود را به رژیم غذایی سالم و متعادل هدایت کنید ، همانطور که در جوانی از شما مراقبت می کرد.

دیدگاهتان را بنویسید