
به گزارش هلث دی نیوز، مطالعه ای روی بیش از ۹۰۰۰۰ زن یائسه نشان داد کسانی که حداقل یک نوشیدنی شیرین شده با قند می نوشند، ۷۸ درصد بیشتر از کسانی که کمتر از سه نوشیدنی در ماه می نوشند، در معرض خطر هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران مورنینگ، دکتر Xiuhang Zhang، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که نوشیدنیهای شیرین شده با شکر یک عامل خطر بالقوه برای سرطان کبد هستند.
وی گفت: “اگر یافته های ما تایید شود، کاهش مصرف نوشابه های شیرین ممکن است یک رویکرد بهداشت عمومی برای کاهش بار سرطان کبد باشد.”
در این مطالعه، محققان اطلاعات ۹۰۵۰۴ زن یائسه بین ۵۰ تا ۷۹ سال را جمع آوری کردند. شرکت کنندگان در اواسط دهه ۱۹۹۰ پرسشنامه ها را تکمیل کردند و به طور متوسط ۱۸ سال پیگیری شدند.
در مجموع، ۲۰۵ زن در طول پیگیری به سرطان کبد مبتلا شدند.
این مطالعه نشان داد که زنانی که حداقل یک نوشابه در روز مینوشیدند در مقایسه با زنانی که هرگز این نوشیدنیها را مصرف نکردهاند یا کمتر از سه نوشابه در ماه مینوشیدند، ۷۳ درصد بیشتر در معرض خطر قرار داشتند.
محققان می گویند نوشیدنی های شیرین شده با قند ممکن است خطر چاقی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهند که هر دو از عوامل خطر سرطان کبد هستند. این نوشیدنی ها همچنین در اختلال در پاسخ انسولین و تجمع چربی در کبد نقش دارند.