اهمیت مصرف آجیل


اهمیت مصرف آجیل

آجیل و دانه ها از غذاهای محبوب هستند و به گفته متخصصان تغذیه ، سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف آنها برای سلامتی بسیار مفید است. بذرها هزاران سال است که در تمام قاره های جهان مورد استفاده قرار می گیرد و غذای خوبی برای انسان است. در این مقاله از وب سایت دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه در اصفهان ، قصد داریم اهمیت مصرف آجیل را توضیح دهیم.

دانه ها فاقد کلسترول و حاوی چربی های اشباع نشده هستند که می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. دانه ها همچنین دارای منیزیم هستند که به تقویت ساختار استخوان کمک می کند. دانه ها همچنین حاوی کروم هستند که بر عملکرد انسولین تأثیر می گذارد. روی نیز در دانه ها وجود دارد که برای رشد و بهبود زخم ها ضروری است. منگنز ، که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند ، یکی از غذاهایی است که در غلات یافت می شود.

دانه ها همچنین منابع خوب و غنی از ویتامین E هستند.

این یک آنتی اکسیدان مهم است. دانه ها مانند همه غذاهای گیاهی دارای فیبر و مواد شیمیایی گیاهی زیادی هستند که هر دو از بدن در برابر سرطان و بیماری های مزمن محافظت می کنند.
این غذای ارزشمند را می توان به صورت خام ، بو داده یا پودر شده مصرف کرد. انواع مختلفی از دانه ها وجود دارد: بادام ، فندق ، آجیل برزیلی ، گردو ، پسته ، بادام زمینی و شاه بلوط. دانه های سویا نیز وقتی خشک و برشته می شوند دانه محسوب می شوند.

نکاتی در مورد دانه ها

آفلاتوکسین:

بادام زمینی یکی از دانه هایی است که بیشتر مورد حمله کپک های تولید کننده آفلاتوکسین قرار می گیرد. آفلاتوکسین سمی است که می تواند برای انسان سرطان زا باشد. این سم در بادام زمینی و کره بادام زمینی یافت می شود.
ذرت ، برنج ، گندم ، سویا و ذرت خوشه ای نیز ممکن است حاوی آفلاتوکسین باشند. شرکت های بادام زمینی و محصولات آنها مسئول آزمایش آنها برای وجود آفلاتوکسین هایی هستند که به سطوح خطرناک نمی رسند. با این حال ، محققان نگران مواجهه طولانی مدت بدن با آفلاتوکسین ها هستند.

آلرژی

بادام زمینی و دانه های درخت از جمله هشت ماده شایع آلرژی زا هستند. اگر والدین به غلات و حبوبات مانند عدس ، لوبیا و نخود فرنگی حساسیت دارند ، احتمال دارد که فرزندان آنها به این مواد حساسیت داشته باشند. با این حال ، کسانی که سابقه خانوادگی حساسیت ندارند ممکن است به این دانه ها حساسیت داشته باشند. آکادمی آسم و آلرژی آمریکا توصیه می کند که کودکان زیر سه سال از آجیل استفاده نکنند.

اهمیت مصرف آجیل پرستار اصفهانا

ملاحظات زیست محیطی

سموم دفع آفات به طور گسترده ای در تولید بذر استفاده می شود. چند نمونه از این موارد عبارتند از:

اندوسولفان ها

استفاده از این حشره کش در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع است. با این حال ، هنوز در ایالات متحده و هند برای تولید انواع خاصی از دانه ها استفاده می شود. این حشره کش برای کارگران مزرعه و کسانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کنند خطرناک است. در دسامبر 2003 ، مطالعه ای در هند نشان داد که پسرانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کردند یا کار می کردند ، دارای بلوغ دیررس بودند. آزمایشات روی حیوانات نیز نشان داده است که حشره کش روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد و می تواند به کلیه ها ، کبد و بیضه ها آسیب برساند. همچنین جان حیوانات و ماهیان را تهدید می کند.

سیفلوترین

این حشره کش دهها سال است که در کشت بذر مورد استفاده قرار می گیرد و نشان داده شده است که برای موجودات آبزی مضر است.

فسمیت

این حشره کش در کاشت پسته استفاده می شود و مشخص شده است که به زنبورها صدمات زیادی وارد می کند.

آترازینو

این حشره کش در ایالات متحده بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. ماهی ها و قورباغه ها تحت تأثیر قرار گرفته اند و می توانند باروری انسان را مختل کنند.

دیازینون

این حشره کش به دلیل تأثیر بر روی خاک شناخته شده است و در کشت بادام زمینی استفاده می شود و برای زنبورها و پرندگان بسیار سمی است. پس از برداشت دانه ها ، آنها را با متیل بروماید ، یک حشره کش سمی ضد عفونی می کنند. به احتمال زیاد متیل بروماید هنگام خوردن دانه ها آسیبی به شما نمی رساند. با این حال ، متیل بروماید برای افرادی که در مزرعه کار می کنند بسیار خطرناک است. همچنین به لایه ازن آسیب می رساند.

روشهای مقابله با مشکلات دانه

از سموم دفع آفات خودداری کنید

یکی از راه های جلوگیری از حشره کش ها استفاده از دانه هایی است که محصول درختان ارگانیک هستند. متأسفانه تعداد مزارع تولید محصولات ارگانیک بسیار اندک است. این مزارع نیز در ایالات متحده بسیار اندک است. محصولات ارگانیک و غذاها به گونه ای رشد می کنند که حشره کش هایی که برای طبیعت بی ضرر یا بسیار مضر هستند در حین رشد استفاده می شوند. پرورش محصولات ارگانیک و هزینه های مواد غذایی. محصولات ارگانیک با قیمت بالاتری نسبت به محصولات معمولی به بازار عرضه می شوند و این یکی از دلایلی است که باعث افزایش تولید و پرورش آنها نمی شود.

توجه به خرید و ذخیره بذر

دانه ها دارای اشکال مختلف هستند. بذرهای دارای پوست را می توان برای مدت طولانی ذخیره کرد و به راحتی پوسیدگی ندارند ، آنها فقط باید در جای خشک و خنک نگهداری شوند. دانه های پوست کنده را می توان بیشتر نگهداری کرد ، مخصوصاً اگر بو داده باشند. اگر می خواهید آنها را بیش از 6 ماه نگه دارید ، آنها را در فریزر قرار دهید. همچنین می توانید دانه ها را به صورت خرد شده خریداری کنید. این باعث صرفه جویی در وقت شما می شود ؛ اما هر دو گرانتر هستند و شما باید مراقب مراقبت آنها باشید زیرا ممکن است زودتر خراب شوند. توصیه می شود دانه ها را با پوست بخرید و خودتان آنها را خرد کنید. هرگاه علائم کپک روی دانه ها مشاهده کردید ، فوراً آنها را بیرون بریزید. دانه های درخت بر بادام زمینی ترجیح داده می شوند و حاوی سم آفلاتوکسین کمتری هستند.


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه روشهای اساسی تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان کلیک کنید.


دکتر رضا اطمینانانی

پرستار اصفهانا


مطالب پیشنهادی:

تفاوت جوش شیرین و بیکینگ پودر

از شاخص قند خون چه می دانید؟

گوشت بخورید و نخورید

هشدار در مورد استفاده از آکریل آمید



دیدگاهتان را بنویسید