آیا ادویه جات مهلت دارد؟


چه آشپز خانگی آماتور باشید و چه آشپز چابک ، احتمالاً می دانید که داشتن یک کمد پر از ادویه جات یکی از رازهای بهبود طعم غذای شما است. شاید ندانید که ادویه جات علاوه بر اینکه طعم غذا را بهبود می بخشد ، می تواند رنگ و لعاب غذای شما را افزایش دهد.

بسیاری از ادویه جات و گیاهان معمولی ، مانند بسته نرم افزاری ، زردچوبه ، رزماری ، مریم گلی و دارچین ، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند. علاوه بر این ، شواهد نشان می دهد که مصرف منظم غذاهای حاوی ادویه جات و گیاهان ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و تنفسی را کاهش دهد.

اگر برای مدتی گیاهان و ادویه جات ترشی جات را نگه دارید ، ممکن است این سوال برای شما پیش آید که آیا تاریخ مصرف آنها منقضی می شود یا خیر؟ و چه زمانی نیاز به تعویض دارند؟ این مقاله به مدت زمان ماندگاری گیاهان خشک و ادویه جات و چگونگی تشخیص سالم بودن آنها می پردازد.

عمر حفاظتی گیاهان و ادویه جات

سازمان غذا و دارو ادویه جات را “عطرهای گیاهی است که می توان به صورت کامل ، خرد شده یا آسیاب شده استفاده کرد و عملکرد اصلی آنها افزودن ادویه و طعم به غذاها است”. در دنیای آشپزی ، ادویه جات ترشی جات از ریشه های خشک شده و پوست کنده یا ساقه و برگ گیاهان تهیه می شود.

هنگام تعیین ماندگاری گیاهان خشک شده و ادویه جات ، باید نوع ، روش پردازش و نحوه نگهداری آنها را در نظر گرفت. به عنوان مثال ، گیاهان خشک دوام بیشتری نسبت به گیاهان خشک دارند و هرچه کمتر پردازش شوند ، ماندگاری بیشتری دارند. عمر گیاهان خشک شده معمولاً 1-3 سال است. نمونه هایی از این گیاهان عبارتند از:

  • ریحان
  • پونه کوهی
  • آویشن
  • رزماری
  • رایحه گل
  • شدن
  • جعفری
  • گشنیز
  • نعناع
  • ماژورانو
  • مریم‌گلی

ماندگاری ادویه جات یا پودرهای گیاهی معمولاً 2-3 سال است. برخی از نمونه های رایج عبارتند از:

  • پودر زنجبیل
  • پودر سیر
  • دارچین آسیاب شده
  • پودر فلفل قرمز
  • پودر زردچوبه
  • فلفل دلمه
  • انجام دهید
  • فلفل قرمز
  • تکه های فلفل قرمز خرد شده
  • مخلوط تند

ادویه جات ترشی جات یا غلات خام بیشترین عمر را دارند زیرا کمتر در معرض هوا ، نور و رطوبت هستند. اندازه بزرگ آنها به آنها اجازه می دهد تا روغن معطر و ترکیبات طعم دهنده بیشتری نسبت به نمونه های آسیاب شده در خود نگه دارند. مراقبت مناسب از آنها می تواند تا 4 سال دوام بیاورد. نمونه هایی از این ادویه ها عبارتند از:

  • دانه های فلفل کامل
  • گشنیز
  • دانه های خردل
  • دانه رازیانه
  • زیره
  • دانه زیره سبز
  • جوز هندی کامل
  • آتش
  • چوب دارچین
  • فلفل خشک شده
  • علف لیمو

نمک از این قاعده مستثنی است زیرا بدون توجه به اندازه و شکل آن خراب نمی شود و می تواند به طور نامحدود مورد استفاده قرار گیرد.

نحوه تعیین کیفیت ادویه جات ترشی جات

گیاهان خشک و ادویه جات ترشی جات اساساً در حال پوسیدگی هستند یا “خراب نمی شوند”. وقتی گفته می شود ادویه خراب است ، به این معنی است که طعم ، قدرت و رنگ زیادی را از دست داده است. خوشبختانه مصرف ادویه های خراب باعث بیماری نمی شود.

بسیاری از فروشگاه هایی که با ادویه خریداری شده اند بر اساس تاریخ طبقه بندی شده اند که این امر کیفیت و طعم ادویه ها را تعیین می کند. اگر نمی دانید ادویه جات خود را چه مدت خریداری می کنید ، می توانید با بررسی عطر و طعم آنها ، کیفیت آنها را تعیین کنید. مقدار کمی ادویه را در کف دست خرد کرده یا مالش دهید. اگر عطر ملایم است و طعم آن بی مزه است ، احتمالاً زمان خرید ادویه جدید فرا رسیده است.

روش ذخیره ادویه جات به منظور حداکثر عمر مفید

به حداقل رساندن قرار گرفتن ادویه جات در معرض هوا ، گرما ، نور و رطوبت می تواند ماندگاری گیاهان و ادویه ها را افزایش دهد ، بنابراین کمتر احتمال دارد آنها را دور بریزید و در خرید صرفه جویی کنید. اگرچه نگهداری ادویه جات در شیشه های شیشه ای و کنار اجاق گاز می تواند راحت و خوب باشد ، اما ذخیره آنها در کنار فر ، راه خوبی برای حفظ طعم آنها نیست.

آنها را در مکانی خنک ، خشک و تاریک ، مانند انبار ، کشو یا کمد دور از اجاق گاز ، که مکان بسیار خوبی است ، نگهداری کنید. همچنین درب ظرفی که ادویه ها را در آن نگهداری می کنید باید محکم بسته شود و خود ظرف نیز بدون سوراخ باشد. ظروف شیشه ای یا سرامیکی انتخاب خوبی هستند زیرا به راحتی تمیز می شوند و از ورود هوا و رطوبت به ظرف جلوگیری می کنند.

بسیاری از افراد نیز از ظروف پلاستیکی استفاده می کنند ، اما هوا معمولاً در آنها نفوذ می کند و می توانند رنگ و بوی ادویه جات را جذب کنند. اگر می خواهید دوباره از آنها استفاده کنید ، تمیز کردن آنها دشوار است.

از ظروف استنلس استیل یا قلع نیز استفاده می شود ، اما چون فلز رسانای گرما است و ادویه ها باید دور از منبع گرما نگهداری شوند ، این ظروف نیز مناسب نیستند. اگرچه ادویه جات نیازی به یخچال ندارند ، ادویه های قرمز مانند فلفل قرمز در صورت یخچال رنگدانه خود را برای مدت بیشتری حفظ می کنند.

ادویه هایی که حاوی روغن هستند ، مانند کنجد ، در صورت نگهداری در یخچال می توان از یخ زدگی جلوگیری کرد. همچنین به یاد داشته باشید که رطوبت می تواند طعم و بافت ادویه جات را به سرعت خراب کند و ممکن است باعث ایجاد کپک شود.

اگر هر کدام از ادویه های موجود در ظروف کپک زد ، آنها را دور بریزید. برای اینکه ادویه جات خشک بمانند ، باید آنها را با قاشق به غذا اضافه کنید و ظرفی را که ادویه ها را در نزدیکی غذای بخارپز نگه داشته است ، نیاورید و مستقیماً روی غذا بپاشید.

آیا ادویه های منقضی شده شما را بیمار می کند؟

نه ، ادویه های بد نمی توانند شما را بیمار کنند. ممکن است کیفیت ادویه جات شما بد باشد ، اما در واقع منقضی نمی شوند. تاریخ روی بطری محصول باید به شما اطلاع دهد که محصول خریداری شده تازه است (و به یاد داشته باشید ، طراوت معادل طعم بیشتر است) ، اما هنوز می توانید از آن ادویه استفاده کنید حتی اگر تاریخ مصرف آن تمام شده باشد. از آنجا که ادویه جات خشک هستند ، رطوبت آنها را خراب نمی کند. آنها معمولاً کپک نمی زنند و باکتری ها را جذب نمی کنند ، بنابراین شما بیمار نمی شوید.

خلاصه

گیاهان و ادویه جات ترشی جات نقش مهمی در طعم دادن و حفظ غذاها دارند. ماندگاری نسبتاً طولانی گیاهان و ادویه جات ترشی جات بین 1 تا 4 سال است ، اما ماندگاری دقیق بستگی به نوع ادویه و نحوه پردازش و ذخیره آن دارد. به طور کلی مصرف ادویه جات پوسیده خطرناک نیست ، اما با گذشت زمان طعم خود را از دست می دهند. همیشه ادویه جات خود را از گرما ، نور ، هوا و رطوبت دور نگه دارید تا ماندگاری بیشتری داشته باشند ، کمتر آنها را دور بریزید و کمتر مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید