آگاهی تغذیه ای: اصول آگاهانه غذا خوردن


خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز می کند. اصول آگاهی تغذیه ای و مزایای آگاهانه غذا خوردن را بخوانید.

خوردن آگاهانه راهی برای ایجاد رابطه سالم با غذا است. ترویج تفکر مثبت و تشخیص و احترام به گرسنگی از جمله اصول این روش است.

ایولین تریبول و الیز راش متخصصان تغذیه ای بودند که اولین بار در سال 1995 در کتاب خود تحت عنوان تغذیه آگاهانه: رویکردی انقلابی در رژیم غذایی از اصطلاح خوردن بصری استفاده کردند.

با این حال ، باید بدانید که این دو نفر اولین افرادی نبودند که اصول این روش را آموزش دادند.

با تاسیس کوه سبز در سال 1973 ، تلما ویلر بر جامعه ای بدون رژیم و عادات پایدار برای سلامت طولانی مدت تأکید کرد.

چند سال بعد ، سوزی آیرباخ در کتابی به نام چاقی ، یک مشکل فمینیستی ، نحوه پایان رژیم و اضطراب خوردن را شرح می دهد.

همچنین در سال 1982 شاعری به نام جننین روت کتابی در مورد تغذیه آگاهانه منتشر کرد.

منشا تغذیه آگاهانه مشخص نیست ، اما پیام اصلی آن ضد رژیم گرفتن ، ایجاد تصویری سالم از بدن ، آرام کردن غذا و گوش دادن به بدن است.

رژیم ها غذاها را به عنوان خوب یا بد برچسب گذاری می کنند. اما تغذیه آگاهانه بر احترام به گرسنگی و تمرکز بر تناسب غذاها برای سلامت جسمی و روانی پایدار تأکید می کند.

این مقاله اصول تغذیه آگاهانه و نحوه شروع کار را بررسی می کند. همچنین مزایا و خطرات استفاده از این روش را شرح می دهد.

همچنین بخوانید:

تغذیه چیست و چرا اهمیت دارد؟ (کلیک)

آگاهی از تغذیه چیست؟

به گفته تریبول و راش ، در خوردن آگاهانه باید به علائم گرسنگی توجه کرد و بدون احساس گناه ، تغذیه مورد نظر را خورد. در این روش ، او از غذا خوردن لذت می برد ، به علائم گرسنگی احترام می گذارد و سیری قابل تشخیص است.

در حالت ایده آل ، این روند طبیعی است. با این حال ، این روند توسط برخی افراد (از جمله کسانی که سالها رژیم گرفته اند) مورد مناقشه نیست.

در واقع سالها غذا خوردن محدود کننده ، استفاده از غذاها برای مقابله با احساسات منفی و وسواس در مورد غذاهای سالم از جمله دلایل مبارزه با خوردن آگاهانه است.

به گفته تریبول و راش ، نوزادان نمونه خوبی از تغذیه آگاهانه هستند. به این ترتیب مردم دید ساده تری نسبت به غذا دارند.

با استفاده از این روش ، می توانید با ایجاد ایمان به علائم طبیعی گرسنگی و سیری ، ارتباط قوی با بدن خود برقرار کنید.

همچنین بخوانید:

نکات تغذیه ای برای افزایش طول عمر و سلامتی (کلیک کنید)

10 اصل کلیدی آگاهی از تغذیه

برای پرداختن به تغذیه آگاهانه ، 10 اصل کلیدی باید در نظر گرفته شود. تریبول و راش در کتاب خود به این موارد اشاره کردند و بعداً آنها را در نسخه های بعدی به روز کردند.

صلح با غذا

غذا دشمن نیست.

غذا نباید ممنوع تلقی شود. البته حساسیت یا عدم تحمل غذایی استثنائاتی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

مصرف بی قید و شرط غذا از هوس های غیرقابل کنترل ، محرومیت و میل به پرخوری جلوگیری می کند.

طرز فکر قبلی در مورد رژیم را کنار بگذارید

پیروان این رژیم به طور مداوم از غذا و تأثیر آن بر بدن آگاه هستند. در رژیم های غذایی ، غذاها به دلیل طرز فکر سالم تر و خاص تر فیلتر می شوند.

داشتن رژیم غذایی به ویژه برای طول عمر مضر است.

افرادی که رژیم های غذایی را دنبال می کنند ، غذای خود را با توجه به طرز فکر خود انتخاب می کنند و به عواملی مانند گرسنگی ، شهوت و خواسته های جسمانی توجه نمی کنند.

تغذیه آگاهانه به همه این موارد توجه می کند.

پلیس غذا را به چالش می کشد

داشتن طرز فکر در مورد نظارت بر غذا به معنای اخلاقی تر کردن غذا است. در حقیقت ، مردم غذاهای سالم را خوب و غذاهای ناسالم را بد می دانند.

این باورها درست نیستند و با تغذیه آگاهانه به چالش کشیده می شوند.

احترام به گرسنگی

محدود کردن مصرف غذا منجر به پرخوری می شود. در تغذیه آگاهانه ، آنها از کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها استفاده می کنند تا به میزان کافی کالری دریافت کنند.

این ممکن است برای برخی از افراد دشوار باشد ، اما هدف افزایش آگاهی در مورد تشخیص گرسنگی و سیری است.

لطفا با احساسات خود کنار بیایید

گاهی اوقات افراد برای مقابله با احساسات ناراحت کننده یا دشوار شروع به غذا خوردن می کنند. به این می گویند تغذیه احساسی.

در این اصل ، استفاده از روشهای مختلف برای مقابله با احساسات پیشنهاد می شود. این موارد شامل یادداشت رویدادهای روز ، پیاده روی و تماس با یک دوست یا بستگان است.

همچنین مراجعه به درمانگر برای یافتن منابع مشکلات و یادگیری تکنیک های مقابله موثر بسیار مهم است.

عامل رضایت را کشف کنید

غذا خوردن باید رضایت بخش باشد.

خوردن غذاهای دلپذیر در محیط دوستانه باعث می شود احساس رضایت کنید. در واقع این وضعیت به رضایت بیشتر مربوط می شود.

تشخیص سیری

احساس گرسنگی و سیری باید محترم شمرده شود.

اصول تغذیه آگاهانه شامل توجه به لحظات بعد و بعد از غذا است. در واقع شما باید به طعم غذا ، احساس آن برای شما و گرسنگی شما توجه کنید. این امر در تعیین زمان رضایت و سیری مثر است.

به سلامتی خود احترام بگذارید – یک رژیم غذایی ملایم

آنچه در طول زمان مصرف می شود و دائماً اهمیت دارد. شما باید غذاهایی را انتخاب کنید که نزدیک به اهداف و هوس های تغذیه ای شما هستند.

احترام به بدن

انتظارات غیرواقعی از بدن باعث انتقاد شدید از خود می شود.

در واقع حفظ این انتظارات رد طرز فکر رژیم را مشکل می کند.

پایبندی به تغذیه آگاهانه باعث قدردانی و احترام به بدن می شود.

حرکت – تفاوت را احساس کنید

به جای تمرکز بر میزان کالری سوزانده شده ، هنگام تمرین بر احساسات خود تمرکز کنید.

در واقع این احساس باید به عنوان انگیزه ای برای فعال بودن و فعال ماندن استفاده شود.

همچنین بخوانید:

نحوه محاسبه کالری (کلیک کنید)

چگونه از آگاهی تغذیه پیروی کنیم

خوردن آگاهانه یک سبک زندگی است و هرکسی آن را متفاوت تجربه می کند. اگر می خواهید از رژیم غذایی تحصیل کرده پیروی کنید ، این مراحل را دنبال کنید:

  • عادات غذایی: به عادات غذایی خود بدون قضاوت توجه کنید.
  • به دلایل خوردن فکر کنید: به گرسنگی فیزیکی یا احساسات منفی پشت تصمیم برای غذا خوردن توجه کنید.
  • احتیاط را در نظر بگیرید: تمرینات دقیق عوامل روانشناختی پشت خوردن احساسی را تغییر می دهد.
  • به علائم گرسنگی گوش دهید: وقتی احساس گرسنگی می کنید ، غذا بخورید و مصرف غذا را محدود نکنید.
  • پرهیز از اخلاق غذایی: از استفاده از برچسب غذای خوب یا بد خودداری کنید.

همچنین بخوانید:

راهنمای تغذیه سالم (کلیک کنید)

مزایای آگاهی از تغذیه

آگاهی تغذیه ای فواید جسمی و روانی دارد.

مزایای فیزیکی

مطالعه دیگری در سال 2019 شامل 37 بزرگسال مبتلا به بی اشتهایی عصبی و 39 نفر بدون بی اشتهایی عصبی بود.

این معیار تشخیص صحیح سیگنال های بدن توسط افراد را تشخیص می دهد.

بر اساس نتایج این مطالعه ، بین استفاده از تغذیه آگاهانه و افزایش حساسیت در افراد دارای و بدون اختلال اشتها همبستگی وجود دارد. با این حال ، خوردن آگاهانه در افراد مبتلا به بی اشتهایی کمتر رایج بود.

طبق یافته ها ، اگرچه افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی بیشتر از دیگران در خوردن آگاهانه مشکل دارند ، اما انجام این کار در تشخیص سیگنال های طبیعی بدن مثر است.

مزایای روانی

یک مطالعه در سال 2019 پذیرش بدن و مدیریت وزن را مورد بررسی قرار داد. طبق این مطالعه ، شرکت کنندگان بر گرسنگی جسمانی با تغذیه آگاهانه تمرکز کردند و تصویر مثبت تری از بدن خود داشتند.

با این حال ، این همبستگی در شرکت کنندگان با شاخص توده بدنی پایین (BMI) قوی تر بود. بنابراین ، محققان دریافتند که توجه به BMI برای مطالعات آینده مهم است.

البته ، اگرچه این مطالعه شامل شرکت کنندگان از نژادها و اقوام مختلف بود ، اما 72 درصد آنها زن بودند.

همچنین بخوانید:

رابطه تغذیه و سلامت روان (کلیک کنید)

خطرات و ملاحظات

خوردن آگاهانه برای همه مناسب نیست.

به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماریهای خاص که نیاز به رژیم غذایی خاصی دارند باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

این افراد شامل دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی هستند.

برخی افراد نیز به دلایل سلامتی از خوردن برخی غذاها خودداری می کنند. به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید از غذاهای محرک اجتناب کنند.

برخی از افراد ، مانند افرادی که دچار اختلالات اشتها شده اند ، نباید از رژیم غذایی آگاهانه پیروی کنند. آنها باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

نتیجه

خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز دارد و شامل تمرین مثبت اندیشی است. در واقع این روش با هدف ایجاد ارتباط سالمتر با بدن و غذاها ایجاد شده است.

منابع متعددی برای افراد علاقمند به رعایت اصول آگاهی تغذیه ای وجود دارد. اینها شامل کتاب ها ، گروه های حمایتی و متخصصان تغذیه است.

لازم به ذکر است که تغذیه آگاهانه برای همه گزینه مناسبی نیست. در حقیقت ، افراد مبتلا به این بیماری یا رژیم غذایی خاصی باید قبل از خوردن آگاهانه با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند.

برای مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت از داروخانه اینترنتی Oiro کلیک.

1 »2» 3 »4» 5 به این مقاله امتیاز می دهم!

[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید