آنچه باید در مورد حساسیت به شیر و ماست بدانید


بسیاری از افراد به شیر حساسیت دارند. از آنجا که ماست نیز از شیر تخمیر شده تهیه می شود ، برخی از افرادی که ماست می خورند نیز ممکن است به شیر یا لاکتوز حساسیت داشته باشند.

حساسیت به شیر یکی از شایع ترین حساسیت های غذایی در کودکان است. حساسیت به ماست در اصل به معنی حساسیت به محصولات لبنی است ، زیرا ماست از تخمیر شیر با باکتری موجود در ماست تهیه می شود.

با این حال ، گاهی اوقات علائم عدم تحمل لاکتوز ممکن است پس از مصرف محصولات لبنی ظاهر شود. هر فردی که علائم مربوط به آلرژی غذایی را تجربه می کند ، باید برای درمان با پزشک مشورت کند.

در این مقاله ، علل ، علائم ، روش های درمانی و خطرات آلرژی به شیر ، ماست و لاکتوز را بررسی می کنیم.

حساسیت به شیر و ماست چیست؟

حساسیت به شیر گاو یا سایر فرآورده های آن در نوزادان و کودکان شایع است. این حساسیت در 2.5 درصد کودکان زیر سه سال دیده می شود. اگرچه حساسیت به شیر معمولاً با افزایش سن از بین می رود ، اما این مشکل می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد.

اگر نوزاد به شیر تازه حساسیت دارد اما به شیر گرم حساسیت ندارد ، به احتمال زیاد حساسیت خود را به زودی از دست می دهد.

از سوی دیگر ، اگر شیر گاو آنتی بادی زیادی در بدن او مصرف کند ، این حساسیت می تواند ادامه یابد. پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری میزان آنتی بادی ها انجام دهد و پیش بینی کند که آیا حساسیت برطرف می شود یا دوام می آورد. یک متخصص آلرژی همچنین می تواند در مطب کودک آزمایش دهانی انجام دهد تا ببیند آیا حساسیت از بین رفته است یا خیر.

حساسیت به شیر واکنش بدن به پروتئین موجود در آن است. وقتی فردی به شیر حساسیت دارد ، پروتئین موجود در شیر به ایمونوگلوبولین (IgE) او متصل می شود. سیستم ایمنی بدن این امر را تهدیدی برای سلامتی بدن می داند که منجر به واکنش آلرژیک می شود.

همچنین بخوانید: تاثیر ورزش بر شیر مادر

ریشه های غیر منتظره

بسیاری از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند به شیر حیوانات دیگر مانند بز و گوسفند نیز حساسیت دارند. علاوه بر این ، پروتئین شیر را می توان در محصولات دیگر یافت. به عنوان:

  • ماهی تن؛
  • سوسیس ؛
  • گوشت های فرآوری شده ؛
  • آدامس؛
  • نوشیدنی های بدنسازی و انرژی زا.

طبق قانون برچسب زنی و حمایت از حقوق مصرف کننده که در سال 2014 تصویب شد ، در صورت استفاده از شیر یا پروتئین شیر در تولید محصولات ، این عدد باید در برچسب این محصول قید شود.

با این حال ، این قانون در مورد محصولاتی که حاوی شیر یا پروتئین شیر بسیار کمی هستند به دلیل مشترک بودن دستگاه تولید لبنیات یا محصولات آن با سایر محصولات اعمال نمی شود.

در نتیجه ، افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از استفاده از محصولات جدید که ممکن است واکنش پذیر باشند ، محتاط باشند.

علائم:

علائم حساسیت به شیردهی می تواند خفیف یا شدید باشد و گاهی اوقات تهدید کننده زندگی باشد. این علائم معمولاً دو ساعت پس از نوشیدن شیر ظاهر می شود و موارد زیر را شامل می شود:

  • لانه و خارش حشرات ؛
  • دل درد؛
  • دل درد؛
  • دفتر خاطرات.

شیر گاو می تواند حساسیت شدیدتری به نام آنافیلاکسی ایجاد کند. علائم بیماری ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شود و به سرعت پیشرفت کند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تنگی نفس یا مشکل در گفتار ؛
  • گلو درد؛
  • حالت تهوع؛
  • سرگیجه ؛
  • احساس ضعف ؛
  • تپش قلب؛
  • فشار خون پایین.

هر کودک یا بزرگسالی با این علائم باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

همچنین بخوانید: علائم و درمان آلرژی غذایی

رفتار

بهترین روش برای کنترل آلرژی به لبنی ها اجتناب از محصولات لبنی است. این محصولات شامل موارد زیر است:

  • شیر حیوانات ؛
  • جاهورتو
  • پنیر؛
  • کره ؛
  • بستنی.

پزشک شما ممکن است داروهایی مانند آنتی هیستامین ، دیفن هیدرامین یا هیدروکلراید سیتریک را برای افرادی که دارای آلرژی خفیف هستند تجویز کند.

آلرژی های شدید که منجر به آنافیلاکسی می شود نیاز به درمان سریع با آدرنالین دارد. پزشک به شما توصیه می کند که همیشه یک سرنگ خودکار آدرنالین داشته باشید و در صورت بروز علائم آنافیلاکسی شما را درمان کند.

در سال 2020 ، سازمان غذا و دارو با هشدار ایمنی به مردم هشدار داد که یک تزریق کننده خودکار آدرنالین (به نام اپیپنیک ، اپیپنوژنیک و اپیپنوژنیک) ممکن است به درستی کار نکند. این ممکن است از دریافت درمانی که باید جان او را در بحران نجات دهد ، جلوگیری کند.

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز با حساسیت به شیر متفاوت است. حساسیت به شیر به دلیل واکنش بدن به پروتئین موجود در آن است ، اما روده کوچک کسانی که لاکتوز را تحمل نمی کنند لاکتوز کافی را پنهان نمی کنند. لاکتاز آنزیمی است که قند شیر یا لاکتوز را تجزیه می کند.

علاوه بر این ، افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از همه محصولات لبنی اجتناب کنند ، اما افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ممکن است نتوانند کلسیم مورد نیاز خود را دریافت کنند و ماست کمک می کند.

همچنین بخوانید: آیا محصولات لبنی بهترین منبع کلسیم برای استخوان های شما هستند؟

علائم

لاکتوز هضم نشده به روده بزرگ می رسد و در آنجا تخمیر می شود. علائم عدم تحمل لاکتوز به شرح زیر است:

  • تورم؛
  • دفتر خاطرات؛
  • تشکیل گاز در معده ؛
  • دل درد.

دلایل

آلرژی می تواند ژنتیکی باشد یا ناشی از حساسیت ثانویه باشد. به عنوان:

  • بیماری کرون؛
  • بیماری سلیاک ؛
  • رادیوتراپی ؛
  • برخی داروها ؛
  • تولد زودرس.

عدم تحمل شیر طیفی است. برخی افراد محصولات لبنی را بهتر از دیگران تحمل می کنند. تحقیقات نشان می دهد که برخی افراد می توانند تا 12 گرم لاکتوز در روز (میزان لاکتوز موجود در یک لیوان شیر) بدون هیچ علامتی مصرف کنند.

به گفته موسسه ملی دیابت و کلیه و گوارش ایالات متحده ، عدم تحمل لاکتوز در بین اروپایی ها یا اروپایی تبار کمتر است. آنها می گویند آمریکایی ها از نژادها و اقوام زیر هضم لاکتوز را دشوارتر می کنند:

  • هیسپانیدو ؛
  • لاتین؛
  • آسیایی-آمریکایی ؛
  • سرخپوست آمریکایی ؛
  • آفریقایی آمریکایی.

جایگزین ها

برخی از افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند ممکن است به محصولات لاکتوز کمتر مانند ماست و پنیر خشک حساسیت نداشته باشند.

تصفیه ماست یونانی هنگام پردازش باعث حذف سلاسیوم می شود. این باعث کاهش محصول لاکتوز می شود. همچنین بافت سفتی از پنیر ایجاد می کند.

مقاله ای که در سال 2018 در مورد انواع ماست منتشر شد می گوید ماست یونانی کمترین میزان قند را در بین ماست ها دارد و 80 درصد این قند را لاکتوز تشکیل می دهد. در نتیجه ، ماست یونانی ممکن است گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باشد.

رفتار

افراد حساس باید با پزشک خود یا متخصص کاهش لاکتوز در رژیم غذایی خود مشورت کنند. رژیم غذایی شما ممکن است قرص های جایگزین لاکتاز را تجویز کند.

جایگزین های لبنیات

اکثر فروشگاه های مواد غذایی جایگزین های زیادی برای شیر گاو و محصولات حاوی آن دارند. مردم می توانند کره ، مارگارین ، شیر ، ماست و پنیر گیاهی را بدون محصولات لبنی بخرند.

به تشخیص پزشک ، ممکن است لازم باشد از شیر حیوانات دیگر مانند بزها که واکنش مشابهی دارند ، اجتناب کنید.

در ایالات متحده ، اگر این محصول حاوی شیر باشد ، در لیست مواد تشکیل دهنده ذکر شده است. مردم باید این لیست ها را با دقت بخوانند و از مواردی که باعث ایجاد حساسیت می شوند آگاه باشند ، مانند پروتئین شیر ، کازئین و شیر شیر ، که ممکن است در نگاه اول مشکلی به نظر نرسد.

دیدگاهتان را بنویسید