«آبمیوه» طعمی لذیذ و فراموش نشدنی از شهر اردبیل است


آش مایو یکی از غذاهای بارز آذربایجان به خصوص استان اردبیل است که نیازی به سبزی خوردن نیست.

به گزارش صبح تایم، آب میوه ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و به دلیل وجود میوه های خشک فراوان، غذایی سبک و همچنین پاک کننده دستگاه گوارش محسوب می شود.

مواد لازم برای تهیه آب میوه خوشمزه:

۱/۲ فنجان هوموس

نصف فنجان لوبیا چیتی

عدس ۱/۲ فنجان

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری

۱۵۰ گرم رشته پلو

۱/۲ فنجان برگ زردآلو

۱/۲ فنجان آلو زرد

۱/۲ فنجان آلو بخارپز

۱/۲ فنجان آلو سیاه

زغال اخته ۱ فنجان

گیلاس ۱ لیوان

۱۰۰ گرم اسید لواش

گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

۲ عدد پیاز

نمک و زردچوبه به میزان لازم

نعنا داغ و پیاز داغ به میزان لازم برای تزیین

طرز تهیه آب میوه:

ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ آن برطرف شود، عدس ها را بشویید و دو ساعت قبل از شروع خیس کنید، سپس هر لوبیا را جداگانه بگذارید تا نرم شود و سپس میوه را بگذارید. چند ساعت قبل در آب تا نرم شود.

در قابلمه بزرگی که ظرف را می پزید کمی روغن بریزید و روی آتش بگذارید تا داغ شود سپس پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و کمی طلایی شود سپس اضافه کنید و تفت دهید. رب را تا زمانی که بوی آن گرفته شود و سختی خمیر گرفته شود.

بعد داخل قابلمه چند پیمانه آب جوش بریزید و وقتی شروع به جوشیدن کرد میوه های خشک را داخل قابلمه بریزید تا نرم شوند سپس بعد از نیم ساعت حبوبات پخته شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
باربیکیو با نالینو! » کباب پز گاز زغالی

بعد پیاز باقیمانده را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید.

در مرحله بعد، لواشک، نمک را اضافه کنید و بگذارید همه مواد برای سوپ بجوشد. مراقب باشید میوه ها تا زمانی که له نشوند و شکل خود را از دست بدهند زیاد نپزید. بعد رشته ها را به سه قسمت تقسیم کنید و داخل سوپ بریزید و فوراً بپزید و هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبند و بعد از اضافه کردن رشته ها آلبالو و زغال اخته را داخل آن بریزید و ۲۰-۱۵ دقیقه بگذارید تا سوپ تمام شود. پخته و مخلوط شده است. نعنا، پیاز داغ و میوه های خشک.