آش مایو یکی از غذاهای بارز آذربایجان به خصوص استان اردبیل است که نیازی به سبزی خوردن نیست.
به گزارش صبح تایم، آب میوه ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و به دلیل وجود میوه های خشک فراوان، غذایی سبک و همچنین پاک کننده دستگاه گوارش محسوب می شود.
مواد لازم برای تهیه آب میوه خوشمزه:
۱/۲ فنجان هوموس
نصف فنجان لوبیا چیتی
عدس ۱/۲ فنجان
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
۱۵۰ گرم رشته پلو
۱/۲ فنجان برگ زردآلو
۱/۲ فنجان آلو زرد
۱/۲ فنجان آلو بخارپز
۱/۲ فنجان آلو سیاه
زغال اخته ۱ فنجان
گیلاس ۱ لیوان
۱۰۰ گرم اسید لواش
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
۲ عدد پیاز
نمک و زردچوبه به میزان لازم
نعنا داغ و پیاز داغ به میزان لازم برای تزیین
طرز تهیه آب میوه:
ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ آن برطرف شود، عدس ها را بشویید و دو ساعت قبل از شروع خیس کنید، سپس هر لوبیا را جداگانه بگذارید تا نرم شود و سپس میوه را بگذارید. چند ساعت قبل در آب تا نرم شود.
در قابلمه بزرگی که ظرف را می پزید کمی روغن بریزید و روی آتش بگذارید تا داغ شود سپس پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و کمی طلایی شود سپس اضافه کنید و تفت دهید. رب را تا زمانی که بوی آن گرفته شود و سختی خمیر گرفته شود.
بعد داخل قابلمه چند پیمانه آب جوش بریزید و وقتی شروع به جوشیدن کرد میوه های خشک را داخل قابلمه بریزید تا نرم شوند سپس بعد از نیم ساعت حبوبات پخته شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
باربیکیو با نالینو! » کباب پز گاز زغالی
بعد پیاز باقیمانده را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید.
در مرحله بعد، لواشک، نمک را اضافه کنید و بگذارید همه مواد برای سوپ بجوشد. مراقب باشید میوه ها تا زمانی که له نشوند و شکل خود را از دست بدهند زیاد نپزید. بعد رشته ها را به سه قسمت تقسیم کنید و داخل سوپ بریزید و فوراً بپزید و هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبند و بعد از اضافه کردن رشته ها آلبالو و زغال اخته را داخل آن بریزید و ۲۰-۱۵ دقیقه بگذارید تا سوپ تمام شود. پخته و مخلوط شده است. نعنا، پیاز داغ و میوه های خشک.